Château d'Hélécine 2 Rue Armand Dewolf 1357 Hélécine

HENGELEN

Op 7 maart 2020 werd de visserij heropend in het Kasteel van Hélécine met een nieuwe verordening en een nieuwe organisatie.

Deze reorganisatie is goed doordacht en op elkaar afgestemd. Het is het resultaat van aanbevelingen van de vijverbeheergoep, voornamelijk naar aanleiding van de problemen met waterbeheer die de afgelopen jaren bekend zijn.

Met deze nieuwe regels willen wij de vissers een welkom en kwalitatief goede visserijvoorwaarden garanderen, afhankelijk van de omstandigheden die de waterkwaliteit en de aquatische fauna respecteren en de goede samenwoning aan de oevers van onze vijvers.

We zijn ons ervan bewust dat alle veranderingen vragen veroorzaken wanneer er onvermijdelijk keuzes moeten worden gemaakt. We luisteren naar de vissers en na dit seizoen zullen we de omstandigheden beoordelen.

 

Aldus vanaf 7 maart 2020 is de visserij als volgt geopend:

In vijver 1 : Forel vissen – dagkaart, 2 riet 15 euro
In vijver 3 : Karper vissen en vissen met slagen (de plaatsen worden gecontroleerd door de bewakers) – alleen jaarlijks abonnement 55 euro (30 euro/student en korting voor de houders van de rivier abonnement)

De visserij zal niet meer open zijn in vijver 2 behalve tijdens uitzonderlijke activiteiten bij besluit van het Provinciale College.

De keuze van een enkel jaarabonnement voor vissen op vijver 3 werd gemaakt om de regelmatige vissers van het Kasteel nauw te ondersteunen. Deze formule is vergelijkbaar met de meest voorkomende praktijk in nabijgelegen visgebieden.

U kunt contact met ons opnemen via de bewakers op 0495/590345, voor informatie over deze pakketten of om uw abonnement nu te boeken. De kasteelbewakers staan ook tot uw beschikking gedurende de dag in het park.

Download hier het hengelreglement van het Kasteel van Hélécine

 

VIRTUEEL BEZOEK AAN HET PARK